Admoveo d.o.o.


Tvrtka Admoveo d.o.o. osnovana je 2008. godine s misijom zaštite intelektualnog vlasništva uglavnom domaćih subjekata. Pri izboru imena tvrtke željeli smo naglasiti ulogu u cijelom procesu stvaranja intelektualnog vlasništva. ta uloga je dovesti svaku povjerenu nam ideju do forme pogodne za zaštitu i tu zaštitu adekvatno provesti. Jedno od značenja latinskog glagola „admoveo“ označava upravo to – „dovesti“ odnosno „približiti“; više na poveznici ovdje.

U Admoveo d.o.o. koristimo uvijek vlastita ekspertna znanja za savjetovanje u informacijskim tehnologijama, elektronici, elektrotehnici, mehanici i fizici. Za savjetovanje u drugim područjima angažiramo na ugovornoj osnovi najbolje stručnjake područja kao nezavisne recenzente i konzultante.

U poslovima koji obuhvaćaju savjetovanje iz područja organske kemije, farmaceutike, prehrambene industrije, biologije, molekularne biologije i genetike, oslanjamo se na pomoć tvrtke Amelia d.o.o. i njezina tehničkog direktora dr. sc. Ivice Cepanca, dipl. ing. kemije čije znanstvene reference možete naći na ovoj poveznici, a reference iz domene patenata možete pogledati na ovoj poveznici.

 

 

Dr. sc. Željko Bihar, dipl. ing. fiz.


Željko je registrirani Europski patentni zastupnik ispred Europskog patentnog ureda (EPO) i profesionalni Europski zastupnik za žigove i industrijski dizajn ispred Ureda Europske Unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO). U području intelektualnog vlasništva djeluje više od 25 godina s fokusom na “tehničke” aspekte pri postupanju i analitičkim poslovima. Karijeru je započeo kao jedan od prvih ispitivača za patente Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, “brusio” iskustvo u drugim IP tvrtkama i sa petnaest godina iskustva u IP-u osnovao Admoveo d.o.o. 

Svoju ekspertizu dijeli kao predavač na Sveučilištu u Zagrebu, u okviru Sveučilišnog interdisciplinarnog poslijediplomskog specijalističkog studija Intelektualno vlasništvo te kao predavač na doktorskom (poslijediplomskom) studiju Tekstilno tehnološkog fakulteta u Sveučilišta u Zagrebu kolegija Zaštita intelektualnog vlasništva.

Kao docent i doktor iz područja fizike savjetuje naročito tvrtke koje se bave izumima povezanim s informacijskim tehnologijama, elektronikom, elektrotehnikom, telekomunikacijama, mehanikom, mehatronikom i fizikom materijala. Željkovu znanstvenu aktivnost koja je nužan preduvjet za up-to-date znanja možete pogledati na slijedećoj poveznici hrvatske znanstvene biografije.