Standardne usluge intelektualnog vlasništva

Od standardnih usluga iz intelektualnog vlasništva posredujemo u svim poslovima oko formiranja i podnošenja prijava za zaštitu patenata, industrijskih dizajna i žigova ispred Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo RH (DZIV), Europskog patentnog ureda (EPO), Ureda Europske Unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) i Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO) gdje samostalno zastupamo. Pred drugim Uredima za intelektualno vlasništvo, naročito iz skupine IP5 a  koju čine: US, CN, KR i JP Ured uz EPO - koristimo kao posrednike provjerene kolege zastupnike.

Standardne usluge uključuju i praćenje prava konkurencije tzv. watchnig, vođenje portfelja intelektualnog vlasništva i ostale manje-više standardne usluge koje klijenti mogu i sami obavljati.

 

Napredne usluge iz intelektualnog vlasništva

Kao razvijenu i često traženu naprednu uslugu izdvajamo dubinsku analitiku stanja tehnike prije formiranja novog intelektualnog vlasništva. Našu analitiku rado citiraju ispitivači Europskog patentnog ureda, što se na kraju vidi i iz broja usvojenih Europskih patenata u odnosu na broj podnesenih prijava i navode o prethodnom stanju tehnike. U istom segmentu usluge dajemo i obrnutu uslugu drugog mišljenja u smislu "stabilnosti" već usvojenog patenta ili vjerojatnosti poništaja nekog trećeg patenog prava ukoliko je to nužno za stavljanje vlastitog proizvoda u gospodarski promet unutar EU ili drugdje. 

FTO (Freedom-to-operate / sloboda korištenja) analitiku često koriste generičke farmaceutske tvrtke pri kraju patentnog života zaštićenih aktivnih farmaceutskih supstancija kako bi se pripremile za rani nastup na tržištu. Osim njih, u zadnjih par godina to čine i ICT tvrtke kao i druge tehnološke tvrtke kako bi utvrdile mogu li neki proizvod staviti u gospodarski promet unatoč zaštitama intelektualnog vlasništva u nekim državama ili pak da izbjegnu povredu intelektualnog vlasništva trećih osoba o kojem nisu bile informirane da postoje. U tom vrlo zahtjevnom uslužnom segmentu Admoveo d.o.o., zahvaljujući dugogodišnjoj poslovnoj ekspertizi djelatnika, može se nositi s najboljima u EU.

Ujedno najavljujemo novu uslugu procjene vrijednosti intelektualnog vlasništva; naročito procjenu vrijednosti patenata koja je, čini se, jedinstvena na HR tržištu. Za više detalja molimo da nas povratno kontaktirate.